Hoofdmenu

 

Welkom op de website van hondenschool BS Sennenhonden in Coevorden, dé hondenschool voor alle honden! Oók voor hoog-risico honden. Deze website biedt veel informatie over de Zwitserse Sennenhonden (Appenzeller Sennenhond, Berner Sennenhond, Entlebucher Sennenhond en Grote Zwitserse Sennenhond) en over de manier waarop de affiniteit met deze rassen is geintegreerd in de werkzaamheden van de hondenschool. Maar BS Sennenhonden is er niet alléén voor de Zwitserse Sennenhonden, BS Sennenhonden is er voor álle honden en in het bijzonder voor honden die vanwege hun gedrag extra begeleiding nodig hebben. Begint u met uw pup bij BS Sennenhonden te trainen? Dan bouwen we direct vanaf het begin aan een stevige fundering voor een sterke en respectvolle onderlinge band met uw pup. Vertoont uw hond ongewenst gedrag? Komt u bij uw huidige hondenschool niet verder? Dan helpt BS Sennenhonden u graag om samen terug te keren naar de basis en van daaruit een nieuwe, stevige fundering te leggen voor een sterke en respectvolle onderlinge band met uw hond.

Meer informatie over de achtergrond van BS Sennenhonden vindt u in het menu-onderdeel Over bssennenhonden.nl onder aan deze pagina.

U vindt op deze website de volgende onderdelen:

Nieuwsbrieven

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws met betrekking tot de werkzaamheden van BS Sennenhonden, dan vindt u in dit onderdeel van de website een uitleg over de nieuwsbrieven, het nemen van een abonnement (hiervoor dient u zich te registreren) en een archief met verzonden nieuwsbrieven.

Mijn Account

Met een account kunt u deelnemen aan het discussieforum, een abonnement nemen op de nieuwsbrieven en - indien van toepassing - uw (persoonlijke) cursistendossier benaderen. Wanneer het voor het volgen van een cursus of workshop noodzakelijk is om een account te registereren, bijvoorbeeld omdat de te behandelen theorie in een cursistendossier wordt geplaatst, wordt dit vermeld in de uitgebreide informatie die u samen met de bevestiging van uw betaling ontvangt.

Cursussen, Workshops, Specials & Cursisten

Dit gedeelte van de website bestaat uit vier onderdelen:

 • in het onderdeel Cursussen vindt u alle informatie over de cursussen die voor alle honden worden verzorgd.
 • in het onderdeel Workshops vindt u alle informatie over de workshops die voor alle honden worden verzorgd.
 • in het onderdeel Specials vindt u alle informatie over de speciale activiteiten die voor alle honden worden verzorgd
 • in het onderdeel Cursisten vinden de cursisten die een cursus of workshop bij BS Sennenhonden volgen hun eigen cursistendossier met lesschema's, huiswerkschema's en de mogelijkheid om huiswerkverslagen - indien van toepassing - online in te leveren (hiervoor dient u een account te registreren).

Agenda

In de agenda vindt u een compleet overzicht met data en tijden van alle cursussen, workshops en speciale activiteiten die door BS Sennenhonden worden georganiseerd.

Forum (tijdelijk buiten gebruik)

Het forum is een gezellige ontmoetingsplaats voor eigenaren van alle honden, waar met name de opvoeding en het gedrag van de hond centraal staan. In de komende tijd zal het forum worden uitgebreid met speciale rubrieken die aansluiten bij de cursussen, workshops en speciale activiteiten die door BS Sennenhonden worden verzorgd. Voor dit onderdeel van de website dient u zich te registeren.

Rasinformatie

In dit onderdeel vindt u alle informatie over de Appenzeller, de Berner, de Entlebucher en de Grote Zwitserse Sennenhond.

Herplaatsing

Sinds 7 augustus 2012 heeft BS Sennenhonden haar herplaatsingsactiviteiten voor Sennenhonden overgedragen aan Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh". Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de stichting. Omdat BS Sennenhonden nauw betrokken is bij de herplaatsing van Sennenhonden vindt u op deze website nog wel algemene informatie over herplaatsingen.

Wanneer u graag meer informatie wilt over één van de genoemde onderdelen, klik dan op op het betreffende onderdeel in het menu.

Deze website beoogt geen volledige informatie te geven over de genoemde onderwerpen, maar dient als eerste kennismaking met BS Sennenhonden en haar werkzaamheden. Wilt u naar aanleiding van de informatie op deze website reageren, of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die BS Sennenhonden u kan bieden middels haar werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen via het contactformulier

Yellow Dog Project, Gele Hond Projekt en Gele Hond Signaleringsvest

In 2012 is het Yellow Dog Project van start gegaan in Zweden. Doel van het project is om mensen bewust te maken van honden die méér ruimte nodig hebben, door de betreffende honden te voorzien van een geel merkteken. Ter ondersteuning zijn er speciale flyers beschikbaar.

Sinds het Yellow Dog Project van start is gegaan zijn er al diverse artikelen op de markt verschenen waarmee hondeneigenaren aan anderen kunnen laten weten dat hun hond een grotere persoonlijke cirkel heeft en dus méér ruimte nodig heeft dan veel andere honden. Lintjes voor aan de halsband of lijn, gekleurde sleeves voor over de lijn, botjes voor aan de lijn, etc. Toch lijkt het Yellow Dog Project in Nederland z'n doel nog lang niet te hebben bereikt. Er zijn nog té veel mensen (waaronder ook veel hondeneigenaren) die niet weten wat een 'gele hond' is en waar de lintjes, sleeves of botjes voor staan. Daarom heeft BS Sennenhonden het Gele Hond Signaleringsvest geïntroduceerd, een veiligheidsvest voor de hond waarop een standaard tekst zoals bijvoorbeeld HOUD AFSTAND of NIET AAIEN wordt geborduurd. Naast Gele Hond Signaleringsvesten zijn er inmiddels ook Gele Hond Signaleringsbandana's en Gele Hond Signaleringslabels verkrijgbaar. Een duidelijker signaal kun je als eigenaar van een 'gele hond' niet aan je omgeving afgeven!

Wat is een hoog-risico hond?

Sinds mei 2017 kennen we in Nederland de term "hoog-risico honden". Een hoog-risico hond is een hond die bij bijten in staat is tot het toebrengen van bovenmatig ernstige bijtschade (met bijvoorbeeld de dood tot gevolg of met verlies van spier- en/of orgaanweefsel), en wordt als zodanig geclassificeerd op basis van de volgende kenmerken:

 • fysieke verschijning
 • bijtstijl
 • bijtintensiteit
 • erfelijke basis

Komt de Regeling Agressieve Dieren (RAD) opnieuw uit de kast?

Het ministerie van Economische Zaken heeft in haar kamerbrief van 17 mei 2017 een (voorlopige, niet-statische) lijst gepubliceerd waarop de hondenrassen zijn vermeld die op dit moment als hoog-risico honden worden aangemerkt. Eigenaren van een hoog-risico hond moeten, waarschijnlijk met ingang van 2018, verplicht op cursus met hun hond. Ook kunnen aanvullende eisen worden gesteld, zeker in die gevallen waarin er al eerder problemen met een hond zijn geweest. Denk daarbij aan aanlijnplicht, muilkorfplicht of een locatieverbod. Voor de rassen op de 'zwarte lijst' die niet over een stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland beschikken is een fok- en importverbod het uiteindelijke streven, in de hoop dat hiermee het aantal bijtincidenten zal worden teruggedrongen. Vanwege de onzekerheid rondom het nieuwe kabinet ligt de planning voor de uitvoering van de maatregelen allen tijdelijk stil.

Hoog-risico honden welkom!

Heeft u een hoog-risico hond en wilt u óók met behulp van natuurlijke opvoeding bouwen aan een échte stevige band met uw hond? Wilt u uw hond beter leren begrijpen? Wilt u voldoen aan de wettelijke plicht tot het volgen van een gedragscursus? Dan bent u bij BS Sennenhonden van harte welkom!

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoog-risico-honden en de manier waarop de Nederlandse overheid hier mee omgaat? U vindt de meest recente informatie op de website van de Rijksoverheid.

De pagina die u zocht werd helaas niet gevonden. Mogelijke oorzaken:

 • Heeft u het adres van de pagina zelf ingetypt in uw browser, dan bevat deze wellicht een typefout
 • Heeft u een bestaande link gevolgd om hier te komen, dan is deze niet langer geldig

Wat kunt u nu het beste doen?

 • Ga terug naar de vorige pagina met de terug-knop van uw browser
 • Gebruik de zoekfunctie in het hoofdmenu om de door u gewenste pagina te zoeken

Lukt het niet om te vinden wat u zoekt, stel dan uw vraag via het contactformulier.

Bandit Citta von Bännlifluh Balou Brando Floris Laresheems' Bhodi Aido Aykos von Gelor