bssennenhonden.nl
Menu
Voor u ligt de vijfde editie van de Nieuwsbrief Cursisteninformatie van 2011.

Storing website online cursistendossiers
Toen ik in de vorige editie van deze Nieuwsbrief nog optimistisch liet weten dat alle storingen met de website, de webmail en de cursistendossiers zouden zijn opgelost, bleek dat toch iets te voorbarig te zijn. Nog geen 12 uur later lagen website en webmail opnieuw bijna geheel plat en in de daarop volgende dagen is dat nog enkele keren gebeurd. De oorzaak werd gelukkig snel achterhaald én verholpen en sindsdien werkt alles weer naar behoren.

Reminder: Extra oefenlessen Gehoorzaamheid
Met ingang van mei 2011 vindt er éénmaal per maand een extra oefenles Gehoorzaamheid plaats. De extra oefenlessen staan open voor deelnemers aan alle Gehoorzaamheidscursussen, ongeacht niveau en cursusgroep en zijn speciaal bedoeld voor cursisten die:
  • naast de geplande cursusdata behoefte hebben aan extra begeleiding
  • een les hebben gemist en de gemiste lesstof toch graag willen inhalen
  • een periode zonder cursus moeten overbruggen omdat de volgende cursus nog niet van start gaat
Elke eerste zaterdag van de maand is gereserveerd voor deze extra oefenlessen. In een aantal gevallen moet echter, in verband met andere verplichtingen, worden uitgeweken naar een andere zaterdag van de maand. U kunt zich voor een extra oefenles aanmelden door het invullen van het Aanmeldingsformulier Trainingen en Workshops op de website.

Nieuwe groep voor cursus Gehoorzaamheid I
Er is weer ruimte voor een nieuwe groep voor de cursus Gehoorzaamheid I. Voor deze nieuwe groep (groep C) zijn de (voorlopige) cursusdata ingepland. Mocht u interesse hebben in deze cursus, of iemand weten die interesse heeft, wacht dan niet te lang met inschrijven. De eerste groepsles is gepland op 13 november a.s. en tenminste 1 week vóór die datum dienen de individuele (intake)lessen te hebben plaatsgevonden.
 
Workshop-agenda
In de afgelopen dagen is de workshop-agenda aangevuld met nieuwe data voor de workshops Steppen met Sennenhonden / Steppen met je hond en Braintraining voor Sennenhonden / Braintraining voor je hond. Omdat de workshops niets te maken hebben met de opvoedingsmethode die BS Sennenhonden hanteert, zijn deze voor alle rassen toegankelijk. Om dit beter tot uiting te laten komen, is de naamgeving van de workshops hier op aangepast. Voor een totaal-overzicht van de geplande workshops kun je hier klikken.

Combi-workshop: Steppen & Braintraining
Speciaal ter gelegenheid van Wereld Dierendag (4 oktober 2011) en Oudjaarsdag (31 december 2011) is er een combi-workshop gepland. Op deze beide dagen is het mogelijk om op één dag zowel de workshop Steppen met je hond als de workshop Braintraining voor je hond te volgen, tegen het gereduceerde tarief van € 65,00 (normaal tarief: € 70,00). Speciaal voor baasjes die hun hond ter gelegenheid van Wereld Dierendag eens extra willen verwennen én voor baasjes die hun hond moe maar voldaan de jaarwisseling door willen helpen. Inschrijving voor de combi-workshop is mogelijk via het inschrijfformulier op de website.

 
Seminar Man Trailing
Momenteel ben ik in overleg met Albert Küng uit Zwitserland, voor een te organiseren driedaags seminar Main Trailing voor Appenzellers (beginnersnivo). Albert is zelf eigenaar van een Appenzeller en is tevens eigenaar van een speurhondenschool. Omdat er ook interesse is vanuit Duitsland, van mensen die voor een seminar liever naar Nederland zouden reizen dan naar Zwitserland, heb ik aangegeven te zullen onderzoeken of het haalbaar is om dit seminar in Nederland te organiseren. Het benodigde minimum aantal deelnemers is 8 en er kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen. Zodra er meer bekend is over dit seminar zal dit in deze Nieuwsbrief worden vermeld.


Tot zover deze Nieuwsbrief. De volgende editie zal verschijnen zodra er weer voldoende nieuws is op het gebied van cursussen en workshops.


Met vriendelijke groet,


BS SENNENHONDEN
Betty Sikkema

En natuurlijk weer een poot van Bandit, Balou & Floris


© 2011 BS Sennenhonden - Meppel
Bandit Citta von Bännlifluh Balou Brando Floris Laresheems' Bhodi Aido Aykos von Gelor