bssennenhonden.nl
Menu

In één van de vorige edities van deze Nieuwsbrief werd ter gelegenheid van de Dag van de Hond op 20 mei 2012 de Open Dag van BS Sennenhonden aangekondigd. Helaas heb ik moeten besluiten om deze Open Dag te annuleren.

Een dag na het verzenden van de betreffende Nieuwsbrief kreeg ik te horen dat mijn Grote Zwitserse Sennenhond Floris een kwaadaardige tumor had. Na kort beraad heb ik toen besloten om hem niet te laten opereren, omdat ik het vermoeden had dat de tumor al was uitgezaaid. Genieten van de tijd die we samen nog zouden hebben, dát was wat ik Floris nog wilde geven. Helaas bleek die tijd nog maar zeer beperkt: op vrijdag 13 april jl. heb ik Floris moeten laten inslapen...

Afgelopen vrijdag is mijn Appenzeller Sennenhond Balou opgenomen geweest bij de dierenarts. Vanaf dinsdag had hij diarree, die steeds ernstiger werd en de medicatie die donderdag is gestart gaf geen verbetering. Omdat ik zo het weekend niet wilde ingaan heb ik aangedrongen op verder onderzoek. De mensen die Balou kennen zullen weten dat dat niet zo eenvoudig is. Balou is daarom onder narcose gebracht voor een echo van de buik. Daarbij zijn gelukkig geen écht nare zaken geconstateerd, maar wel waren er in een aantal organen 'echo-arme' gebieden en werd geconstateerd dat Balou uitdrogingsverschijnselen vertoonde. Na de echo volgden daarom gelijk 2 zakken infuus. Er is ook bloed afgenomen, dit wordt onderzocht waarbij de ziekte van Addison als één van de mogelijkheden is genoemd. Na nog een extra injectie tegen misselijkheid en overgeven mochten we gelukkig weer naar huis, waar de rest van de medicatie z'n werk moest gaan doen. De diarree is gelukkig voorbij en Balou drinkt weer, zij het mondjesmaat.

In de komende dagen worden de uitslagen van het bloedonderzoek bekend en weet ik of Balou de ziekte van Addison heeft of niet. Gezien de onzekerheid waarin we op dit moment zitten heb ik besloten om de Open Dag te annuleren. Mijn aandacht hoort nu uit te gaan naar Balou (en natuurlijk ook naar Bandit), niet naar de organisatie van de Open Dag. Op een rustiger moment zal er alsnog een nieuwe datum voor een Open Dag worden geprikt.


BS SENNENHONDEN
Betty Sikkema

Bandit Citta von Bännlifluh Balou Brando Floris Laresheems' Bhodi Aido Aykos von Gelor