bssennenhonden.nl
Menu
Voor u ligt de vierde editie van de Nieuwsbrief Cursisteninformatie van 2011.

Storing website online cursistendossiers
In de afgelopen weken is de website geteisterd door een reeks van storingen. In eerste instantie heeft de provider de besturingssoftware op de server opnieuw geïnstalleerd, maar omdat het datacenter waar de provider de websites heeft ondergebracht het op het gebied van snelle service behoorlijk liet afweten, zijn alle websites vervolgens verhuisd naar een ander datacenter. Het gevolg was dat de website (en daarmee ook de cursistendossiers) soms moeilijk of zelfs helemaal niet bereikbaar was. Inmiddels zijn alle storingen opgelost en dus is het hoog tijd geworden om de cursistendossiers bij te werken. Dat zal dan ook op zo kort mogelijke tijd gebeuren.

Reminder: Extra oefenlessen Gehoorzaamheid
Met ingang van mei 2011 vindt er éénmaal per maand een extra oefenles Gehoorzaamheid plaats. De extra oefenlessen staan open voor deelnemers aan alle Gehoorzaamheidscursussen, ongeacht niveau en cursusgroep en zijn speciaal bedoeld voor cursisten die:
  • naast de geplande cursusdata behoefte hebben aan extra begeleiding
  • een les hebben gemist en de gemiste lesstof toch graag willen inhalen
  • een periode zonder cursus moeten overbruggen omdat de volgende cursus nog niet van start gaat
Elke eerste zaterdag van de maand is gereserveerd voor deze extra oefenlessen. In een aantal gevallen moet echter, in verband met andere verplichtingen, worden uitgeweken naar een andere zaterdag van de maand. U kunt zich voor een extra oefenles aanmelden door het invullen van het Aanmeldingsformulier Trainingen en Workshops op de website.

 
Workshops: Steppen met Sennenhonden
"Als eerste in een serie workshops is de cursusinformatie over de workshop 'Steppen met Sennenhonden' opgenomen. Op dit moment wordt er overleg gevoerd met een externe organisatie die deze workshops verzorgt en zodra de data bekend zijn zal dit op de website en in de eerstvolgende Nieuwsbrief worden vermeld. Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje bij de beschikbare cursusinformatie op de website!"
Bovenstaande informatie stond vermeld in de vorige editie van deze Nieuwsbrief. Inmiddels heb ik besloten om zelf steps aan te schaffen en de workshops Steppen met Sennenhonden volledig zelf te gaan verzorgen. De Dogatti hondensteps zijn gearriveerd én getest en in de activiteitenkalender is inmiddels een overzicht met data opgenomen. U kunt zich voor de workshops aanmelden door het invullen van het Aanmeldingsformulier Trainingen en Workshops op de website.
Mocht u een Dogatti hondenstep willen aanschaffen, dan kunt u ook daarvoor bij BS Sennenhonden terecht. U vindt deze steps in de Webwinkel.

Workshops: Braintraining voor Sennenhonden

Inmiddels is ook een tweede workshop toegevoegd aan het cursusaanbod. Het betreft de workshop Braintraining voor Sennenhonden, een leuke en uitdagende workshop waarbij uw Sennenhond zijn hersens leert gebruiken bij het uitvoeren van allerlei spelletjes en het oplossen van puzzels. Het uitdagen van de hersenen is véél vermoeiender dan u in eerste instantie zou verwachten. Er zijn situaties waarin dit handig is (slecht weer, bijvoorbeeld), maar er zijn ook situaties waarin dit eerder noodzaak is (fysieke problemen, gedragsproblemen). Deze workshops bieden daarom een zinvolle aanvulling op het cursusaanbod. 
We besteden in deze workshops aandacht aan commerciële spelletjes, maar waar we écht mee aan de slag gaan is het zelf bedenken en maken van uitdagende spelletjes. Moeilijk? Nee hoor! U kunt het namelijk zo moeilijk maken als u zelf wilt!
U kunt zich voor de workshops aanmelden door het invullen van het Aanmeldingsformulier Trainingen en Workshops op de website.


Tot zover deze Nieuwsbrief. De volgende editie zal verschijnen zodra er weer voldoende nieuws is op het gebied van cursussen en workshops.


Met vriendelijke groet,


BS SENNENHONDEN
Betty Sikkema

En natuurlijk een poot van Bandit, Balou & Floris


© 2011 BS Sennenhonden - Meppel
Bandit Citta von Bännlifluh Balou Brando Floris Laresheems' Bhodi Aido Aykos von Gelor