bssennenhonden.nl
Menu
Maart 2008
De maand maart is een drukke en hectische maand, dus zit ik veel en op onregelmatige tijden op kantoor te werken. De boys liggen dan bij mij in hun benches en geven geen kik. Ze beginnen weer heerlijk met elkaar te stoeien, eigenlijk is dat een nieuw ochtendritueel aan het worden. Heerlijk om te zien, maar omdat ik het belangrijk vind dat IK degene ben die bepaalt hoe we in mijn roedel met elkaar om gaan, bepaal ik ook wanneer het spel voorbij is.
 
 
24 maart 2008
Balou heeft sinds een paar dagen een klein wondje midden op z’n neus. Waarschijnlijk van een hoektand van Bandit. Ik heb niet gemerkt dat ze naar elkaar zijn uitgevallen, dus ga ik er van uit dat ze gewoon lomp met elkaar hebben gespeeld. Al een paar keer was me opgevallen dat het korstje dat op het wondje zat, er zo ineens weer af was. Vandaag ontdek ik de oorzaak: de halti loopt precies bij het wondje over de neus heen en schuurt dus steeds het korstje er af. Wat een mazzel voor Balou, hij mag een paar dagen zonder halti lopen.
 
 
25 maart 2008
Balou heeft in de afgelopen dagen iets nieuws ontdekt. Hij vindt het kennelijk niet leuk als Bandit even bij mij op de bank mag liggen, want hij heeft al een paar keer laten weten dat hij het er niet mee eens was. Hoe? Door vóór of naast de bank te gaan lopen zeiken… liefst hele lange sporen achterlatend…
 
 
26 maart 2008
Vanavond toen ik ging koken, waren de boys binnen aan het donderjagen. Is erg leuk om te zien, die vertraagde bewegingen en het gespring om elkaar heen. Op een gegeven moment lagen ze beide op hun zij op de grond, bekken bij elkaar en een poot over elkaar heen. Ze bleven zo lang liggen dat ik een foto wilde maken van dit unieke moment. Maar net op het moment dat ik mijn camera aan zette kwamen ze weer in beweging. Dat doen ze nou altijd, stelletje vervelende beesten!

Vanavond op verjaardagsvisite geweest en de boys hebben zich tijdens mijn afwezigheid netjes gedragen voor zover ik kan zien. Geen spetters vóór de bench van Balou in ieder geval.

Bij de laatste wandeling besloten om ook Bandit de halti niet om te doen. Gelijke monniken, gelijke kappen, toch? Nou, dat was een slecht idee! Het werd een waar trekfestijn. Morgen krijgen de gelijke monniken dus gewoon weer verschillende kappen!
 
 
29 maart 2008
Vandaag besloten dat ik de benches anders wil neerzetten. Bandit zit met z’n bench teveel in de zon en dat wil ik zeker met het voorjaar op komst niet zo laten. De benches belanden uiteindelijk naast elkaar. Eigenlijk wil ik dit liever niet, omdat Balou zo lelijk kan grommen als er eten in het spel is, maar ik heb weinig andere opties. Met het oog op de privacy hang ik weer dekens over de benches en er ook tussen in, zodat ze elkaar niet kunnen zien. Eigenlijk net zoals dat op kantoor ook is geregeld.

Als ik de boys vanavond naar hun bench stuur voor het eten, gaat Bandit naar de oude plek van zijn bench. Het kost moeite om hem op de nieuwe plek in de bench te krijgen. Balou gromt behoorlijk onder het eten, dus die krijgt op z’n donder.
 
 
31 maart 2008
Het eten in de benches naast elkaar gaat iets beter, Bandit wil wat makkelijker in de bench. Balou blijft nog wel grommen. Omdat de benches nu naast elkaar staan en ik dus eigenlijk altijd even ver van de honden vandaan ben, is het ook niet meer sneu/oneerlijk om ze in de bench te doen als ik in huis iets moet doen. Als ik brood eet, zet ik ze in de bench. Als het kan met het deurtje op een kiertje, maar als ze dan niet in de bench blijven gaat de deur gewoon dicht. Vooral Bandit kruipt nog wel eens uit zichzelf in de bench.

Het gegrom van Balou tijdens de overheersingsrondjes blijft, al heb ik hem er vanmiddag een keer op betrapt dat hij kreunde in plaats van grommen. Even uit z’n rol gevallen dus. Als ik hem op kantoor uit de bench haal en hem op overheersing laat zitten, piest hij niet meer. Vanavond met Bandit een overheersingsrondje gedaan, het ging redelijk, maar ik merkte wel verzet bij het afleggen. Even een lichte kreun of grom, maar omdat hij bijna naar bed ging had hij z’n snoetje om. Het staan op overheersing ging wel zwaar.

Vanavond ook met de boys samen buiten gelopen en onderweg gelijktijdig laten zitten op overheersing. Kost vooral bij Balou moeite, die probeert weg te draaien zodat ik er niet bij kan. Bovendien zit hij steeds met z’n kop tegen m’n been aan te frummelen om de halti af te krijgen. Ook geprobeerd om ze buiten om de beurt na de controle van de voorpoten af te leggen. Gaat bij Bandit vrij soepel, maar als ik met Bandit bezig ben begint Balou te klieren. Omgekeerd niet, Bandit wacht rustig af tot ik met Balou klaar ben. Het kost wat moeite, maar er liggen op een gegeven moment toch 2 honden naast mij, af op de grond.
 
Bandit Citta von Bännlifluh Balou Brando Floris Laresheems' Bhodi Aido Aykos von Gelor